Суд заарештував Насірова на два місяці

07 березня 2017, 14:03 2001

Солом’янський районний суд м. Києва 7 березня обрав голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

Таким чином, суд частково задовільнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підготоване детективами ННАБУ, які наполягали на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави у 2 млрд грн, що відповідає завданій шкоді від злочину підозрюваного голови ДФС.

«N. B.!» Насірову вручили повідомлення про підозру

«За версією слідства, голова ДФС України у період з травня 2015 р. по березень 2016 р. ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі», на загальну суму 2,019 млрд грн», — уточнили в НАБУ.


Для довідки: досудове розслідування стосовно Романа Насірова детективи НАБУ розпочали 4 грудня 2015 року. 2-3 березня детективи здійснили низку обшуків за місцем проживання та роботи голови ДФС. 2 березня під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи Бюро на території клінічної лікарні «Феофанія», де на той час перебував голова ДФС через нібито незадовільний стан здоров’я, затримали його та повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив голову ДФС від посади на час проведення розслідування.