Проміжні результати: Бджолярі повністю виберуть дотації, закладені на цей напрям

30 вересня 2020, 15:30 3433

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підвело проміжні підсумки подання заявок на отримання державної підтримки сільгоспвиробникам.

Йдеться про фінансову підтримку розвитку фермерських господарств за напрямом «бюджетна дотація за утримання корів» — 5 тис. грн на 1 голову ВРХ, а також про підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції за напрямом «дотація за наявні бджолосім»ї« — 200 грн за бджолосім«ю, йдеться у повідомленні міністерства.

Так, за оперативними даними з областей наразі загальна кількість заявок на отримання дотації на голову ВРХ молочного напряму продуктивності складає 285 на суму 44,84 млн грн за 8 968 корів. Кількість заявок на отримання дотації на бджолосім«ю складає майже 9 тис. на суму 96 млн грн.

«Проміжні результати по бджолосім'ям показують, що будуть вибрані майже всі заплановані на цей напрям кошти. Разом з тим, очікувані результати по ВРХ нижчі, ніж передбачалося. Фіналізовані результати по цим напрямам ми отримаємо через кілька тижнів за результатами обробки усіх документів та формування реєстру отримувачів дотацій. Щодо інших програм — час на подання документів ще триває, терміни за деякими напрямами були подовжені і ми сподіваємося, що державною підтримкою скористається максимальна кількість сільгоспвиробників», — відмітив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Термін подання документів від сільгоспвиробників і фермерів до Мінекономіки за зазначеними напрямами — 1 жовтня, після чого міністерство сформує реєстри отримувачів дотацій та затвердить розподіл бюджетних коштів.


Для довідки: за програмою Державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції у 2020 році передбачено 1 млрд грн, за програмою Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств — 380 млн грн.