Лише один кооператив попросив дотації з бюджету Полтавщини

15 листопада 2021, 14:55 2399

Конкурсна комісія визначила претендентів на фінансову підтримку в рамках Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року, що фінансується з обласного бюджету.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

В 2021 році на виконання заходів програми з обласного бюджету виділено 7 млн грн.

«На розгляд до конкурсної комісії надійшли 16 заявок і документів від суб'єктів господарювання, які претендують на фінансову підтримку згідно напрямків програми та 7 відомостей, претендентів на часткове відшкодування витрат, що надійшли від органів місцевого самоврядування», — говориться у повідомленні.

За напрямком «Садівництво та ягідництво» надійшло 2 заявки. Суб»єкти господарювання отримали право на компенсацію в розмірі 30% вартості витрат понесених на посадку плодово-ягідних насаджень та встановлення систем зрошення в сумі 220,6 тис. грн.

За напрямком «Технічне переоснащення» надійшло 3 заявки. Всі ці суб»єкти господарювання отримали право на компенсацію в розмірі 30% вартості (без ПДВ) придбаних в поточному році тракторів на суму 382,5 тис. грн.

За напрямком «Кредитування фермерських господарств» надійшла одна заявка. Право на отримання фінансової підтримки на зворотній основі надано фермерському господарству на суму 500 тис. грн.

За напрямом «Створення та підтримка сільськогосподарських кооперативів» надійшла одна заявка. Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив отримав право на компенсацію 50% вартості придбаного спеціалізованого автомобіля для перевезення молочної сировини (без ПДВ) в розмірі 60 тис. грн.

За напрямком «Підтримка товаровиробників органічної продукції» надійшло 9 заявок. П«ять суб»єктів господарювання отримали право на компенсацію в розмірі 50% понесених витрат у зв«язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та отриманням сертифіката відповідності, на суму 63,4 тис. грн. Чотири суб»єкти господарювання отримали право на компенсацію до 50% понесених витрат за придбання дозволених для використання засобів захисту рослин та добрив для виробників органічної продукції, на суму 94,6 тис. грн.

Також на засіданні конкурсної комісії було розглянуті та погоджені відомості претендентів на часткове відшкодування витрат за напрямком «Розвиток тваринництва» програми, що надійшли від органів місцевого самоврядування:
 — 4 фізичним особам буде надано фінансову підтримку за приріст поголів«я корів власного відтворення в розмірі 45 тис. грн.;
 — 2 фізичним особам та 1 фермерському господарству буде надано фінансову підтримку за закуплені телиці, нетелі або корови в розмірі 210 тис. грн.;
 — 1 фізичній особі та 1 фермерському господарству буде надано відшкодування витрат на доїльне обладнання та обладнання для заготівлі та переробки кормів в розмірі 44,5 тис. грн.

Прийом заявок на участь у конкурсі триває до 1 грудня 2021 р.