Кабмін розширив програми дотацій для аграріїв (оновлено 17:47)

22 квітня 2020, 14:56 3427

Кабінет міністрів України сьогодні, 22 квітня 2020 р., ухвалив рішення про розширення напрямків використання бюджетних коштів, спрямованих на державну підтримку фермерським господарства.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко в ході брифінгу за підсумками засідання Кабміну. 

«Ми додали дотацію на утримання худоби молочного напрямку. Зараз ситуація з виробництвом молока і м'яса потребує підтримки держави, що є нормальним для ЄС і США. Тому ми запропонуємо дотацію на утримання від 5 корів молочного напрямку продуктивності», — сказав він. 

Також Петрашко повідомив, що уряд додав бюджетну субсидію на одиницю угідь 1 га для новостворених фермерських господарств.

Крім того, буде введено відшкодування с/г кооперативам 70% техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Оновлення 17:47

Як повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, також передбачена часткова компенсація дорадчих послуг.

«Прийнята постанова розширить доступ фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів до державних фінансових ресурсів і створить умови для переходу понад 300 фермерів на органічне виробництво, розвитку понад 400 молочних ферм, збільшення не менше ніж на 10 одиниць кількості кооперативів з переробки сільськогосподарської продукції, стимулювання створення понад 1780 фермерських господарств, у тому числі, особами з числа сільської молоді», — йдеться у повідомленні.