Названо рівень зарплат в агросфері Польщі

10 липня 2021, 10:10 3398

Найбільша кількість вакансій в Польщі — сезонна робота у сфері сільського господарства та робота для робітничого персоналу. В цих галузях 51% заробітчан розраховує на компенсацію від 36 тис. грн.

Про це повідомляють аналітики кадрового порталу grc.ua.

Відзначається, що середня пропонована заробітна плата в Польщі становить 58 тис. грн. Для порівняння — середня компенсація в Україні в травні становила трохи більше 17 тис. грн.

Ще 19% розраховують на компенсацію від 57.5 тис. грн. Найчастіше це пропозиції роботи в логістиці, харчовому виробництві, меблевої галузі, виробництві побутової техніки та будівництві. Кандидати мають знати польську мову на розмовному рівні та мати досвід роботи за фахом.

Найбільше відкритих вакансій для заробітчан з України у таких сферах:

IT (15% усіх вакансій категорії «Робота в Польщі» на кадровому порталі grc.ua). До речі, компенсація IT-спеціалістів — одна з найвищих у країні (середня заробітна плата становить понад 94 тис. грн). 

На другому місці за кількістю вакансій — пропозиції для робітничого персоналу (13%). Компенсація може становити 51 тис грн. На третьому місці за кількістю вакансій — сфера продажів (12%), середня заробітна плата категорії — одна з найнижчих у Польщі (23.7 тис. грн). Також, польські роботодавці активно шукають робітників у сфері сільського господарства (12% вакансій) та на будівництво (11%).