Дотації за корів на Сумщині хочуть отримати 7 фермерів

06 вересня 2021, 10:58 3457

Сім заявок від фермерських господарств, у власності яких перебуває від п'яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, надійшли до Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації станом на 1 вересня 2021 р.

Як говориться у повідомленні департаменту, така фінансова підтримка надається  згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженним постановою Кабінету міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 106 (зі змінами).

«Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності надається на безповоротній основі одержувачам, у власності яких перебуває від п«яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5000 грн, але не більше 250 000 грн», — зазначили у відомстві.

На даний час Департаментом перевіряються подані заявки та документи на відповідність вимогам цього порядку, визначається обсяг дотації за утримання корів за кожним одержувачем, направляються відповідні запити на отримання інформації.

Відповідно до даних, зазначених у заявках, заявниками утримується 270 корів, попередній загальний обсяг дотації становить 980 тис. грн.