Чиновниці з Мінагропроду загрожує до 12 років ув'язнення

30 січня 2017, 11:05 1913

До Шевченківського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт за фактом отримання неправомірної вигоди посадовою особою Міністерства аграрної політики і продовольства у розмірі $150 тис.

Посадовій особі інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), інформує Національне антикорупційне бюро.

Відмічається, що у разі визнання судом винуватості чиновниці їй загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

За версією слідства, чиновниця (начальник відділу, в.о. директора Департаменту з управління державною власністю Мінагропроду) вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду (хабар) у розмірі $150 тис. за погодження ліквідаційної маси збанкрутілого підприємства та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цього підприємства.


Для довідки: 2 серпня 2016 р. детективи НАБУ затримали начальника відділу, в.о. директора Департаменту з управління державною власністю Мінагропроду. Під час обшуку в її автівці були вилучені грошові кошті, отримані чиновницею як хабар.