Законопроєкт про вимоги до упаковки харчових продуктів пройшов аграрний комітет

11 березня 2021, 10:56 1698

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики підтримав євроінтеграційний проєкт Закону «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами» (№ 4568), та рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розитку економіки, торгівлі та сільського госпоадрства на сторінці у Facebook.

«Проєкт закону визначає вимоги до упаковки харчових продуктів і будь-яких матеріалів, що контактують з ними та спрямований на посилення захисту здоров'я та інтересів споживачів», — йдеться у повідомленні.

Мова йде про встановлення вимог до безпечності:

1) традиційних пакувальних матеріалів, таких як папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик (контейнери, лотки, пляшки і т.п.) тощо;

2) різного посуду і кухонного приладдя (наприклад, чайників, тарілок і чашок, пательнь, каструль тощо) та матеріалів, з яких вони вироблені (кераміка, метал, скло тощо);

3) допоміжних матеріалів, які містить упаковка (фарб, клеїв, лаків, силіконів, воску, смоли тощо).

«Прийняття проєкту закону сприятиме виробництву, обігу та використанню в Україні безпечних матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами», — сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко.