На Вінничині візьмуться за популяризацію місцевих продуктів

17 січня 2020, 16:21 1651

Вінницька область має намір впровадити маркування продовольчих товарів місцевих виробників логотипом «Вироблено на Вінничині».

Як говориться у повідомленні Вінницької облдержадміністрації, реалізація такого проекту сприятиме збільшенню продажу місцевих товарів.

«Маркування продукції регіонального товаровиробника — це практика низки європейських країн. На нашу думку, цей досвід заслуговує наслідування. Покупцеві простіше вирізнити на прилавку місцеву продукцію, а виробники матимуть зиск від збільшення реалізації.

У результаті забезпечимо додаткові надходження коштів до місцевих бюджетів», — зазначив керівник департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко.

Зокрема він підкреслив, що реалізація такого проєкту забезпечить відповідне зростання попиту на товари, які вироблено на Вінниччині, що в свою чергу забезпечить збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Представники торговельних мереж підтримали дану ідею, а також обговорили з представникам обладміністрації деталі та механізм співробітництва, який згодом буде підкріплено Меморандумом про співпрацю між Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та підприємствами роздрібної торгівлі.