В Україні стартував найбільший проект з вирощування квасолі

25 березня 2017, 11:42 8904

В Україні стартував найбільший в Центральній Європі проект по вирощуванню квасолі.

Про це йшла мова в рамках зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої з представниками бразильських та українських компаній 24 березня, поідомили в холдингу HTI.

Ініціатором багаторічної програми вирощування та експорту квасолі (в т.ч. органічної) є хмельницька група компаній «Фруктовий світ Україна» та «Агролідер», за технічної підтримки холдингу HTI. З бразильського боку на початковій стадії проекту приймають участь компанії Sementes Alianç та Broeder Representações.

За словами керівника групи компаній «Фруктовий світ Україна» та «Агролідер» Андрія Хоптянця, в результаті реалізації бізнес-планів уже цього року планується виростити в Україні та експортувати до Бразилії та інших країн Південної Америки понад 20 тисяч тон квасолі. Директор НТІ Олександр Матюшок запевняє, що вже найближчим часом спільними зусиллями згаданих партнерів та компанії «А3ТЕХ УКРАЇНА» планується розпочати поставку техніки та впровадження найкращих українських технологій по вирощуванню квасолі та сої в Бразилії.

Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов з оптимізмом зазначив, що вже в цьому сезоні планується вирощувати до 1000 га квасолі за органічними технологіями, що дозволить не лише оздоровити ґрунти, але і зміцнити конкурентоздатність вітчизняних виробників бобових культур, в тому числі і при експорті до Бразилії, адже в цій країні стрімко зростає попит на органічні продукти і Україна має колосальні перспективи у цьому сенсі.

В рамках підписаних довготермінових контрактів планується широкомасштабний експорт української гірчиці (перш за все, білої) урожаю 2017 р. до Бразилії та інших країн Латинської Америки, додав також комерційний директор компанії Broeder Representações Маурісіо Паранхос де Мораес.