В Україні визначили рішення для покращення здоров’я поля

25 вересня 2021, 11:20 3509

24 жовтня 2021 року завершилося онлайн-голосування Всеукраїнського конкурсу «Здоров’я поля».

В рамках онлайн-голосування кожен охочий міг віддати свій голос за одного, двох або трьох учасників. В результаті голосування отримані наступні результати:

 Учасники  Назва роботи   Кількість балів
1 Роман Марченко та Яна Харченко  Інноваційні рішення в живленні рослин  23 348
2 Микола Шелест та Оксана Дацько Припосівна обробка насіння рідкими біодобривами  16 679
3 Максим Ковальчук Використання добрив з підвищеною ефективністю  7 710
4 Євгенія Шипиленко Вирощування тритикале із застосуванням бентоніту  4 517
5  Станіслав Трембіцький Перспективи та особливості впровадження органічних технологій вирощування розторопші  1 553
6  Сергій Рєзнік Використання ґрунтової мезофауни для відновлення родючості ґрунтів  574
7 Анжеліка Кошева та Олексій Дегтярьов Мобільний додаток Know Your Field  342

N.B. Всеукраїнський конкурс Здоров'я поля. Голосування

За умовами конкурсу, до фіналу має увійти 5 робіт. Та за рішенням організатора та головного партнера конкурсу кожен із 7 півфіналістів матиме можливість презентувати свій проєкт членам Експертної ради, оскільки всі напрацювання є практичними та вартими перемоги.

П'ять учасників, які набрали найбільшу кількість балів під час онлайн-голосування, отримають по додаткових 5 балів під час фінального підрахунку.

12 жовтня 2021 року відбудеться захист проєктів та церемонію нагородження конкурсу «Здоров'я поля». Точний час та місце буде повідомлено учасникам особисто.

N.B. Стартує всеукраїнський конкурс Здоров'я поля

Переможець конкурсу отримає 50 тис. грн на особистий розвиток та можливість реалізувати свій проєкт з покращення здоров'я поля в господарстві AgriLab Farming у команді компанії AgriLab.   

Фіналісти, які посядуть 2-ге та 3-тє місце, отримають планшети, а за 4-те та 5-те місце — будуть нагороджені цінними призами.


Для довідки: онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з компанією AgriLab та за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України організували конкурс «Здоров'я поля» для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців з метою пошуку рішень ефективного менеджменту поля для покращення його здоров'я та підвищення прибутковості виробництва.  Для участі в конкурсі потрібно було запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров'я поля та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.


Хід проведення конкурсу «Здоров'я поля» та цікаві матеріали з упровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів у Facebook спільноті конкурсу.