У Херсоні встановили органічний кулінарний рекорд

18 липня 2019, 19:00 1894

Національний кулінарний рекорд був встановлений в рамках «Агропорт Південь Херсон 2019».

Цей рекорд покликаний привернути увагу до органічного сільського господарства, йдеться у повідомленні організаторів.

«Розвиток органічного сільського господарства — одна з ключових тем сьогоднішнього «Агропорту в Херсоні». Цій темі присвячена дискусійна панель під назвою «Органіка: 15 днів до закону». Для ще більшого привертання уваги до питання розвитку органіки в Україні сьогодні на «Агропорт Південь Херсон 2019» був встановлений черговий національний органічний рекорд», — розказав Organic Export Promoter та керівник проекту «Агропорт Україна» Дмитро Титаренко.

Так, гості заходу мали змогу про дегустувати близько 100 літрів ягідного морсу, виготовленого з понад 150 кілограмів органічних плодів кизилу.

«До речі, сам морс отримав органічний сертифікат від «Органік Стандарт». А готували його разом з нашими партнерам — шеф поварами з західної шеф-групи, разом з якими в нас вже багато кулінарних звершень, зокрема й наш перший органічний рекорд — каша з м«ясом. Це вже третій національний рекорд, встановлений в рамках «Агропорту». Минулого року місцеві кухарі приготували 407 кг салату з капусти, цибулі, моркви, помідорів та зелені», — нагадав Дмитро Титаренко.

Рекорд, організований ГС «Органічна Україна», Agroportex.Bio, ГС «Західна шеф група», Орган сертифікації ТОВ «Органік Стандарт», TM Famberry ФОП Ольшанський С.М. та ТОВ «Дедденс Агро», зафіксований представниками Національного реєстру рекордів.