Укрзалізниця заборонила ввезення порожніх іноземних вагонів-зерновозів

22 червня 2020, 14:29 4448

«Укрзалізниця» розширила список типів вантажних вагонів іноземних власників, на в'їзд яких у країну у порожньому стані введена заборона.

Про це повідомляє Медіацентр «Магістраль».

«З 21 червня 2020 р. «Укрзалізниця» вводить конвенційну заборону на в'їзд приватних порожніх вагонів приналежності інших держав на адресу будь-яких отримувачів», — йдеться у повідомленні.

«Введення заборони спричинене перенасиченням в Україні парку вантажних вагонів і є засобом боротьби з профіцитом. При цьому навантажені вагони інших держав можуть без обмежень заходити в Україну, а також вивозити вантажі вітчизняних виробників.

Для експортних відправлень можна залучати порожні вагони українських власників, зокрема і приналежності АТ «Укрзалізниця», — пояснили в компанії.

Планується, що конвенція діятиме, доки обсяги перевезень в Україні не підуть вгору і не знадобиться додатковий порожній рухомий склад з інших держав.

Уточнюється, що з осені 2019 року діє конвенція на в'їзд порожніх піввагонів. Зараз же список розширили на інші основні типи рухомого складу, зокрема зерновози, цементовози і криті вагони.

Головним постачальником рухомого складу для здійснення перевезень на просторі з шириною колії 1520 мм є РФ, в якій також спостерігається профіцит парку.