Україна розширить присутність на ринку Китаю: названо головні напрямки

29 березня 2021, 08:00 5198

Китай є одним з найважливіших партнерів України, взаємодія із яким останні роки значно посилюється. Тільки за минулий рік експорт українських товарів до Піднебесної виріс майже у два рази, а в 2019 році збільшення склало 63%.

Про це розповіла голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що загалом на поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них — продукція агропромислового комплексу.

За словами Магалецької, про розширення взаємовідносин між Україною та Китаєм вона нещодавно вела перемовини з Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні Фань Сяньжуном.

«На сьогодні Держпродспоживслужба проводить переговори по відкриттю 15 ринків Китаю для українських експортерів. На зустрічі піднімалися питання щодо зняття обмежень стосовно експорту ячменю для українських компаній. Також в пріоритеті інтенсифікація зусиль щодо відкриття ринку Китаю для українських експортерів гороху, рибної продукції, пшениці, черешні, яблук», — додала вона.

Крім того, Магалецько повідомила, що ДПСС спільно з Державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» реалізували можливість видачі Сертифікату здоров'я на експорт меду з України до КНР через Єдиний державний реєстр ветеринарних документів.

«Окрім того в пріоритеті співпраця України та Китаю у сфері кормів для тварин», — також розказал вона.