Таврійський агротехнологічний університет отримав грант на власну пасіку

07 квітня 2020, 19:00 2745

Таврійський державний агротехнологічний університет отримав грант від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва і вже цього сезону студенти спеціальності «Бджільництво» зможуть отримати практичний досвід роботи на пасіці.

Про це повідомляє UHBDP.

В навчальному закладі переконані, що наявність власної пасіки та практична демонстрація технологічних процесів на навчальній пасіці підвищить рівень якості підготовки студентів.

«Для пасіки є зручне місце розташування — територія навчального полігону, поряд з садовими насадженнями (с. Нове, Мелітопольського району). Для утримання бджолосімей університет має кормову базу, садові насадження площею 120 га: черешня, абрикос, персик. Також на території навчального полігону висаджені садові посадки із застосуванням органічних технологій», — розповідає доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Микола Андрющенко.

В зимовий період пасіка буде знаходитися на території навчального полігону під цілодобовим наглядом охорони.

Отримана продукція бджільництва буде використана для утримання бджіл в зимовий час, а також для наукових і навчальних цілей на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи, крім того, буде постачатися в студентську їдальню.

Окрім того пасіка використовуватиметься не тільки при навчанні студентів університету за спеціальністю «Бджільництво», але і при проведенні тренінгів для бджолярів області та під час курсів підвищення кваліфікації для бджолярів. Надалі планується впровадження робочої професії «бджоляр» в навчальних коледжах університету.