СНАУ буде готувати студентів в КНР

25 вересня 2019, 08:00 2637

Сумський національний аграрний університет 23 вересня отримав дозвіл з Міністерства освіти і науки Китайської Народної Республіки на спільну підготовку бакалаврів з ветеринарної медицини.

Про це повідомляє AgroPortal.ua ректор СНАУ Володимир Ладика.

«З Хенанським інститутом науки і технологій ми запровадили спільну освітню програму підготовки бакалаврів за схемою 2+2, коли 2 роки — це навчання за освітнім ступенем в HIST (Китай), 2 роки — рівень бакалавра в СНАУ з перспективою отримання подвійного диплому бакалавра (України та КНР), — розповідає Ладика. — Для реалізації зазначеного проекту при Хенанському інституті науки та технологій, був створений коледж СНАУ для підготовки за спеціальністю «Ветеринарна медицина».

За його словами, освітній процес у коледжі будуть забезпечувати одночасно викладачі HIST та Сумського НАУ, відповідно до навчального плану та закріплення дисциплін. Обсяг навчального навантаження, який будуть виконувати науково-педагогічні працівники СНАУ становитиме не менше 30% від загального кількості навчальних годин.

Ще одним спільним проектом СНАУ і HIST є запровадження післядипломної підготовки на рівень магістра.

«Дана програма реалізується за схемою 1+0,5+0,5, коли перший рік студенти будуть навчатися в Україні, потім півроку продовжують навчання в КНР. Під час навчання в HIST вони проводять дослідження за темою магістерської роботи та вивчають окремі дисципліни. Останні півроку студенти перебувають в Україні, де завершують освітній процес, захищають магістерську роботу та отримують подвійний диплом України та КНР», — додає ректор СНАУ.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua