Швейцарія заарештувала 27,5 млн франків екс-міністра Присяжнюка

01 вересня 2016, 14:28 2472

Швейцарія заарештувала 27,5 млн франків екс-міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка і його партнера Лесі Софієнко.

Зокрема, мова йде про арешт рахунків офшорної компанії в Белізі Cinsten Investments Limited в банку Credit Suisse, кінцевим бенефіціарним власником якої є Леся Софієнко — наближена Миколи Присяжнюка, повідомляє «Мир».

Сама власниця офшору, що має з 2010 р. посвідку на постійне місце проживання в Німеччині, за 2014 р. задекларувала в Україні всього 38,9 тис. грн доходу, а сума сплачених нею податків склала 6,4 тис. грн.

Софієнко пов'язана пов'язана з екс-міністром через свого четвертого чоловіка, колишнього «регіонала» Володимира Пехова, який був його радником.

Сьогодні Микола Присяжнюк ховається від українського правосуддя в Будапешті (Угорщина). До Лесі Софієнко в українських правоохоронців жодних претензій поки немає. «Не виключено, що найближчим часом Лесю Софієнко чекає доля її колись впливових покровителів: кримінальну справу і «чорний список» правоохоронних органів не тільки України, а й Європи та США», — пише видання.


Для довідки: Микола Присяжнюк обіймав посаду міністра аграрної політики і продовольства з березня 2010 р. по лютий 2014 р. Після нього посаду зайняв Ігор Швайка.