Шмигаль: Україна має впроваджувати передові агротехнології і процеси

12 серпня 2020, 10:29 1786

Україна повинна бути не лише постачальником сировини за кордон, але й застосовувати найкращі наукові технології та процеси переробки в агропромисловому комплексі, щоб додана вартість і робочі місця залишались у державі.

Про це заявив прем«єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття виставки «АГРО-2020», йдеться в повідомленні Урядового порталу.

Глава уряду зазначив, що представники аграрної галузі в період коронакризи залишаються «островом стабільності, на який спирається економіка, наші сім»ї, колективи й держава загалом». Він додав, що Україна посідає лідерські позиції у світі в агропромисловому секторі, а тому уряд приділяє велику увагу розвитку галузі.

«Основні напрямки — це реформування земельних відносин, державні програми підтримки малого підприємництва в агропромисловому комплексі, малого фермерства, програми розвитку переробки та багато іншого», — зазначив Денис Шмигаль.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко зауважив, що за останні два десятиліття Україна значно наростила експорт сільськогосподарської сировини.

«Цього року на підтримку галузі виділено 4 млрд грн. За попередні місяці разом з асоціаціями ми напрацювали багато пропозицій щодо державної підтримки в 2021 році. Тож закликаємо долучатися до активних дискусій і надавати ще пропозиції», — наголосив він.