СБУ на Харківщині накрила підпільне виробництво агрохімікатів

22 червня 2021, 15:21 2661

Служба безпеки України на Харківщині заблокувала масштабне виготовлення контрафактної сільгоспхімії.

На підпільних підприємствах виявлено понад 50 т фальсифікату і отруйних речовин, йдеться у повідомленні СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес керівники кількох комерційних фірм. Вони виготовляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Усе це — під виглядом торгових марок відомих світових і українських брендів.

«Для виробництва ділки використовували хімічні сполуки, які за світовими стандартами належать до високонебезпечних отруйних речовин. Фальсифіковані агрохімікати зловмисники продавали фермерам по всій території України», — уточнили у відомстві.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели у Харкові та області 14 обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату.

Під час слідчих дій виявили: обладнання для виробництва фальсифікованих засобів; готову контрафактну продукцію; отруйну сировину; прес-форми з логотипами іноземних фірм; етикетки із назвами препаратів та голографічним зображенням; пакувальні матеріали.

Загальна вартість вилученого становить, за попередніми оцінками, понад 5 млн грн.

«За висновками профільних експертів, потрапляння такої партії неякісної продукції до аграріїв могло завдати суттєвої шкоди сільському господарству», — додали у відомстві.

Триває досудове слідство за ст. 321 Кримінального кодексу України.