Розвитком сільського господарства на Луганщині займуться кооперативи

29 жовтня 2016, 13:39 3697

Територія Луганщини уже має значні напрацювання в плані відновлення роботи підприємств, а сільськогосподарські показники перевершили довоєнні показники.

Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуза рамках інвестиційного форуму «Зміни в 3D: змінимо країну разом», який 28 жовтня проходив в Сєвєродонецьку, повідомляє прес-служба агрохолдингу «Сварог Вест Груп».

За цого словами, для закріплення та подальшої розбудови Луганщини важливим є кооперативний рух, який забезпечить широке залучення населення до роботи. 

Відмічається, що обговорення питань соціально-економічного розвитоку за участі представників державної та регіональної влади, міжнародних фінансово-інвестиційних та донорських структур, українського та міжнародного бізнесу на професійному рівні відбулося тут вперше з часів початку антитерористичної операції.

Однією з важливих подій форуму стало підписання Меморандуму про співпрацю між Луганською ВЦА, Агенцією регіонального розвитку Луганщини, ключовими освітніми закладами області, з однієї сторони, та Українським кооперативним альянсом, Першим національним аграрним кооперативом, БФ «Зміцнення громад» та Європейською соціальною академією, з іншої. Мета Меморандуму — поширення досвіду міжнародної та української кооперації на Луганщині, співпраця у створенні ефективних сількогосподарських кооперативів.

Президент УКА Зіновій Свереда відзначив, що саме відкритий діалог, солідарність та взаємодопомога, як ключові принципи кооперації, допоможуть Луганщині гідно розвиватися відповідно до стратегії розвитку території та України в цілому.

Зі свого боку директор БФ «Зміцнення громад» Тетяна Василик висловила переконання, що завдяки кооперативному руху десятки тисяч луганчан отримають додаткові можливості підвищення сімейного добробуту та розвитку сільських громад. Такий стартап успішно працює на Хмельниччині, об'єднавши понад двадцять тисяч однодумців у Першому національному аграрному кооперативі.

«Успішні моделі господарювання повинні поширюватися на всю територію України», — додала Тетяна Василик.