Парубій: Земельний мораторій має бути продовжений

04 жовтня 2016, 18:37 1856

Мораторій на продаж землі має бути продовжений, і разом з тим мають бути одночасно ухвалені законодавчі акти, які б регулювали цю сферу.

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з представниками аграрної галузі, повідомляється на сайті парламенту.

Зокрема, він наголосив на важливості врегулювання законодавчого поля у цій сфері, а також повідомив про впровадження «єдиного аграрного дня у парламенті для системного розгляду необхідних питань у цій сфері».

Водночас Андрій Парубій зауважив, що політичне позиціювання проблемних питань не сприятиме їхньому розв’язанню. «Допоможуть тільки системні рішення», — сказав він, запросивши представників аграрної галузі на засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, аби детально проговорити проблемні питання та вийти на конкретний результат. 

«Зараз йде дискусія на рівні голів фракцій з тим, аби вийти на одне системне узгоджене рішення, яке матиме на меті як продовження мораторію, так і водночас перелік тих законодавчих актів, які Верховна Рада України має прийняти для упорядкування ринку землі. Упевнений, що по тих позиціях, які не передбачають політичних спекуляцій, а передбачають системний ґрунтовний підхід, ми вийдемо на системний документ з приводу продовження мораторію», — підсумував Голова ВРУ. 


Для довідки: Нагадаємо, активісти «Аграрної партії України» сьогодні, 4 жовтня, зібралися під стінами ВРУ на акцію протесту. Вимоги — прийняти законопроект № 3851-1, а також продовжити мораторій на продаж земель сільгосппризначення.