Нідерландські технології та українські ресурси допоможуть вирішити глобальні проблеми

21 лютого 2020, 09:40 1872

Поєднання нідерландських технологій та українських ресурсів сприятиме вирішенню проблем у глобальному масштабі.

Таку думку висловив під час Нідерландсько-українського agro-IT форуму посол Нідерландів в Україні Йоганнес де Мол.

«Україна — це країна з великим потенціалом. Тут найкраща земля, та головне — люди, для яких ведення сільського господарства є віковою традицією, — зазначив посол Нідерландів в Україні. — Натомість у Нідерландах ми маємо напрацювання та досягнення у технологічному аспекті. Тож поєднання нідерландських технологій та українських ресурсів сприятиме вирішенню проблем у глобальному масштабі».

Йоганнес де Мол наголосив на тому, що величезні глобальні виклики тривають, і це стосується не лише зміни клімату. «Цьогорічна зима абсолютно не схожа на зиму. В Нідерландах встановлений рекорд найвищої температури на цю пору. В той же час зростає чисельність населення. До 2050 року вона становитиме 9,7 млрд осіб. Саме тому ми маємо збільшити кількість виробленої продукції, при цьому мінімізувавши сільськогосподарські відходи».

Посол навів приклад неефективності сьогоденного виробництва та споживання продуктів харчування.
«Лише одна третина вироблених продуктів активно споживається населенням. Тому ми маємо формувати сталий розвиток та регулювати кругообіг, адже отримання якісної сільськогосподарської продукції є першочерговим пріоритетом нашої держави», — додав Йоганнес де Мол.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua