Названо найприбутковіші елеватори

06 жовтня 2016, 10:21 4719

0,95 млрд грн доходу і 465,43 млн грн чистого прибутку отримали в 2015 р. 100 найбільших компаній, що працюють на ринку складської логістики та елеваторів.

Про це йдеться в огляді ринку логістичних послуг, підготовленому компанією Alliance Capital Management.

Як зазначається в огляді, в ході складання рейтингу було проаналізовано діяльність більш ніж 1 тис. учасників ринку складського зберігання.

Найприбутковішим оператором ринку складської логістики та елеваторів став «Павлоградзернопродукт», який знаходиться в селищі Варварівка Дніпропетровської області. Основною сферою діяльності ПЗП є зберігання сільськогосподарських культур (на території підприємства розташовані силосні склади для зберігання зерна ємністю 37 тисяч тонн). Дохід від діяльності в минулому році склав 760 млн грн, а чистий прибуток — 13 млн грн.

На другому місці з доходом 622 млн грн розташувалося «Полтавське хлібоприймальне підприємство».

Третє місце посіло «Корсунь-Шевченківське хлібоприймальне підприємство», дохід якого склав 576 млн грн. «Корсунь-Шевченківське ХПП» також на другому місці серед найприбутковіших операторів ринку, оскільки отримало в минулому році чистий прибуток 30 млн грн.

Перше і третє місця найприбутковіших операторів ринку логістичних послуг в 2015 р. посіли компанія «Юніверсал Лоджистік», що спеціалізується на фармацевтичній логістиці,  і «Гутянський елеватор», який належить компанії «Кернел». Вони заробили 54 млн грн і 24 млн грн чистого прибутку, відповідно.

Перша десятка серед підприємств, що отримали найбільший дохід та працюють на ринку складської логістики та елеваторів (на основі чистого доходу за 2015 рік), виглядає таким чином.

  1. Павлоградзернопродукт
  2. Полтавське хлібоприймальне підприємство
  3. Корсунь-Шевченківське хлібоприймальне підприємство
  4. Желев С.С. і компанія Мелітопольського елеватора (Федорівське ПХП)
  5. Логістик Юніон (АТБ)
  6. Кононовскій елеватор (Кернел)
  7. Евері
  8. Дніпронафтопродукт
  9. Еколь Логістикс (Ekol)
  10. Зернокомплекси Сиваш

Рейтинг найприбутковіших підприємств, що працюють на ринку складської логістики та елеваторів (на основі чистого прибутку за 2015 рік), очолили наступні.

  1. Юніверсал Лоджистік (ULG)
  2. Корсунь-Шевченківське хлібоприймальне підприємство
  3. Гутянський елеватор (Кернел)
  4. Фармасофт
  5. Еколь Логістикс (Аснова Холдинг)
  6. Біловодський комбінат хлібопродуктів (Українські аграрні інвестиції)
  7. Павлоградзернопродукт
  8. Желев С.С. і компанія Мелітопольського елеватора (Федорівське ПХП)
  9. Хмільницький елеватор
  10. Ізмаїльський елеватор