Названо аграрії-новатори України

22 червня 2021, 12:25 2771

Вперше в Україні дев'ять агровиробників-новаторів нагороджені почесним званням «Амбасадор принципів розумної агрономії». Відзнаку запровадила компанія ALFA Smart Agro за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Як говориться у повідомленні ALFA Smart Agro, званням «Амбасадор принципів розумної агрономії» нагороджуються компанії, які використовують інноваційні технології в управлінні та виробництві. Окрім того, ці господарства застосовують науковий підхід в рослинництві. Номінантів визначає експертна колегія. Головний критерій — формування досвіду, який має цінність для підвищення ефективності рослинництва в Україні на якісно новий рівень.

Почесним званням «Амбасадор принципів розумної агрономії» відзначені:

1. ПОА «Україна» — за запровадження інновацій у зрошенні та максимально результативне використання водних ресурсів.

2. АТ «Михайлівський райагропостач» — за створення ефективної системи управління, де автоматизація процесів та злагодженість дій підвищують продуктивність виробництва. 

3. ТОВ «Кищенці» — за ефективне використання технологій точного землеробства, які дозволяють отримувати найвищі врожаї, раціонально розподіляючи ресурси.

4. ТОВ «Мічуріна+» — за особливу увагу до питання очистки води та формування практичного досвіду використання новітніх технологій, який становить цінність для розвитку агровиробництва в умовах Півдня.

5. ПАТ «Фрау Марта» — за науковий підхід у вирощуванні овочевих культур та використання інноваційних технологій для забезпечення найвищої якості готової продукції.

6. ТОВ «СПП «Лана» — за якісну підтримку аграрних освітніх програм та системну співпрацю із науковими установами, використання наукових підходів у виробництві.

7. ТОВ «Глобино Агро» — за використання інновацій в удобренні грунтів та стратегію вирощування сільськогосподарських культур, яка передбачає підвищення продуктивності на кожному етапі при чіткому дотриманні правил сівозміни.

8. ТОВ «Агрофірма «Злагода» — за запровадження інноваційних рішень у вирощуванні цукрових буряків, завдяки яким досягаються найвищі показники якості продукції.

9. ТОВ «Агрофірма «Корсунь» — за використання новацій у молочно-тваринницькому напрямі, системну роботу в сфері енергоефективності та стратегію дбайливого ставлення до природних ресурсів.

Вручення відзнак відбулося 17 червня в рамках виставки AgroShow 2021.

«Цінності компанії ALFA Smart Agro — науковий підхід, раціональність, ефективність. Ми щиро підтримуємо агровиробників у їхньому прагненні бути інноваційними і радіємо досягненням таких компаній. Саме інновації допомагають нам усім розумно, ефективно і  відповідально використовувати ресурси, забезпечуючи високу якість продукції», — говорить комерційний директор ALFA Smart Agro Тетяна Мосендз.

Компанія ALFA Smart Agro висловила подяку Міністерству аграрної політики і продовольства України за підтримку ініціативи запровадити спеціальну відзнаку для господарств-новаторів.


Для довідки: ALFA Smart Agro — провідний український виробник засобів захисту рослин та мікродобрив, входить до топ-5 лідерів ринку України. У портфелі компанії представлені 75  продуктів — інноваційних рішень, які вирізняються високою ефективністю та повністю відповідають концепції розумної агрономії. Велика кількість препаратів, створених ALFA Smart Agro, не має аналогів в Україні. Розробка, виробництво і контроль якості продукції ALFA Smart Agro відбуваються в повній відповідності до світових стандартів.