Започатковано проект Інтелектуальна кооперація

28 березня 2018, 12:00 3519

В Україні стартує проект «Інтелектуальна кооперація», який покликаний знайти найкращих інтелектуалів у агросекторі в найбільших європейських університетах, щоб надати новий імпульс розвитку агросектору України. 

Про це повідомив президент Українського кооперативного альянсу Зіновій Свереда під час прес-конференції на тему соціальних проектів. 

За його словами, форуми відбуватимуться в Італії, Німеччині, Бельгії з залученням найкращих іноземних та українських практик з кооперації.

«Мета проекту — познайомити європейських кооператорів з українськими, налагодити взаємозв«язок між соціально-відповідальними підприємцями, зрозуміти, де ми можемо співпрацювати в науковому плані щодо освітніх програм із кооперації. І водночас попрацювати над організацією ринків збуту», — зазначив Зіновій Свереда.

Президент Українського кооперативного альянсу також відмітив як позитивну тенденцію готовність на обласних рівнях підтримувати проекти з кооперації.

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський зазначив, що для Волині цікаві, насамперед, ягідний бізнес і молочні кооперативи. 

«Наразі знаходимося в процесі організації регіонального форуму за участю голів об'єднаних територіальних громад щодо розвитку кооперації. Нам важливо, щоб ОТГ акумулювали кошти і потім спрямовували їх на реалізацію проектів», — розповів Михайло Імберовський.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua