На Агро-2017 поділяться кооперативним досвідом Хмельниччини

07 червня 2017, 09:08 4177

Перший національний аграрний кооператив (ПНАК) в рамках міжнародної виставки Агро-2017 у Києві представить аграрні здобутки Хмельницької області.

Про це AgroPortal.ua повідомили в прес-службі ПНАК.

Як зазначається, кооператив, що розпочав свою діяльність на Хмельниччині, вже об'єднав понад 30 тис. селян у шести областях України.

«Логічно, що саме кооператив представляє окремий регіон, адже кооперація як добровільне об»єднання людей дозволяє не просто працювати на власній землі і отримувати достойний прибуток, але і розвивати свої села. Хмельниччина багата на аграрні традиції. ПНАК поєднав у собі працелюбність хмельничан і турботу про територію», — зазначив натхненник ПНАК Андрій Гордійчук.

Стенд ПНАК також розташують у новому виставковому напрямку — «Сучасний Фермер», де зібрані комплексні рішення для невеликих фермерських господарств та приватних землевласників.

Програми кооперативу дозволяють співпрацювати у всіх напрямках сільського господарства — вирощувати прибуткові культури та заготовляти їх, здавати молоко, вирощувати велику рогату худобу. Участь у програмах дає членам кооперативу ряд ексклюзивних привілеїв, серед яких — страхування та кредитування, можливість брати техніку у лізинг та користуватися споживчою кооперацією, форвардне фінансування. Все це дозволяє фермерам та невеликим домогосподарствам мати високий дохід, працюючи на власній землі, розповідають в ПНАК.

Кооператив також має вигідні пропозиції для торгівельних мереж, адже пропонує якісні органічні продукти — овочі та фрукти, молочну продукцію, м«ясо та напівфабрикати. З усіма програмами ПНАК та можливостями співпраці гості виставки зможуть познайомитись на стендах кооперативу в павільйонах № 1 та  № 12.