Думка: Стале майбутнє сільського господарства — за молоддю

11 травня 2021, 10:20 2811

Молоде покоління, яке буде працювати в агро через 5-10 років, має усвідомлювати і запроваджувати ідеї та ефективні рішення з менеджменту поля та підвищення його здоров’я і прибутковості з найменшим навантаженням на навколишнє середовище.

Про це AgroPortal.ua розповіла директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України Тетяна Іщенко.

«Українські агрокомпанії роблять багато для підвищення ефективності використання земель, але часто забувають про екологію, родючість грунтів та збереження біосфери, — каже Тетяна Іщенко. — Кліматичні зміни неминучі, і конкретні дії кожного аграрія впливають на майбутнє країни, саме тому потрібно забезпечити сталий розвиток сільського господарства».

 Тетяна Іщенко, директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України

N.B. Стартує всеукраїнський конкурс Здоров’я поля

Директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти зазначає, що останнім часом все частіше говорять про GRIN DILL в аграрному секторі.

«Ми розуміємо, що GRIN DILL — це впровадження ресурсоощадних, агробіотехнологій та цифрових інструментів для мінімалізації ризиків. Саме тому Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти є партнером конкурсу для студентів та молодих фахівців «Здоров’я поля», — констатує Тетяна Іщенко.


Для довідки: онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з компанією AgriLab та за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України створило конкурс «Здоров’я поля» для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців з метою пошуку рішень ефективного менеджменту поля для покращення його здоров’я та підвищення прибутковості виробництва.

Для участі в конкурсі потрібно запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров’я поля та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.

Головний приз: 50 тис. грн на особистий розвиток та реалізацію проєкту з покращення здоров’я поля в господарстві AgriLab Farming в команді компанії AgriLab.   


Хід проведення конкурсу «Здоров’я поля» та цікаві матеріали з упровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів — у Facebook спільноті конкурсу.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua