Думка: Необхідна цифровізація аграрної галузі

04 грудня 2021, 09:00 3058

Сільське господарство необхідно цифровізувати та вивести аграрну політику держави на новий рівень.

Таку думку висловив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба, говориться у повідомленні відомства.

Він зазначив, що дуже важливим питанням є підвищення обізнаності громадськості про важливість підтримки здорових екосистем та добробуту людей через вирішення проблем, що зростають, в управлінні ґрунтами, боротьбі з засоленням ґрунтів, збільшення інформування про ґрунти та заохочення суспільства поліпшувати здоров'я ґрунту.

«Потрібно об'єднати зусилля провідних наукових інституцій, бізнесу, міністерства, щоб в основі використання цифрових даних були побудовані рішення, які дозволять комплексно і ефективно моніторити ситуацію використання ґрунтів», — вважає Тарас Дзьоба.

На підтвердження цих слів він підписав меморандум між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Українським ґрунтовим партнерством. Об'єднання зусиль сторін-підписантів меморандуму сприятиме формування єдиного інформаційного простору у сільськогосподарській галузі.