Мінагрополітики пропонує скрізне зниження ПДВ

27 липня 2021, 13:42 2360

Міністерство аграрної политики та продовольства України пропонує скрізне зниження ПДВ, щоб соціально підтримати споживача.

Про це в ході чергового засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов«язаних із оподаткуванням в аграрному секторі, заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, йдеться у повідомленні міністерства.

Представники робочої групи розробили пропозиції до Постанови Кабміну №565, якою затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки. Ці зміни пропонуватимуться до розгляду та прийняття.

«Крім того, потрібно внести пропозиції щодо оподаткування сімейних фермерських господарств. Актуальним є також вирішення проблеми щодо вирівнювання конкурентоспроможності виробництва й реалізації продуктів харчування у частині оподаткування», — додав він.

Також Тарас Висоцький окреслив усім учасникам стан готовності законодавчих змін щодо ліцензування палива в частині сільськогосподарських товаровиробників.

«На сьогодні є кінцева компромісна редакція цього документу, який погоджений ДПС, Мінфіном, Мінагрополітики та профільними аграрними асоціаціями. За очікуваннями, пропоновані зміни розглядатимуться на наступній сесії парламенту та мають бути ухвалені», — зазначив він.

Також учасники обговорили проблемні питання зупинки податкових накладних, спеціальні бюджетні дотації за утримання паїв, а також способи хеджування ризиків для агровиробників в умовах невизначеності.

На наступному засіданні робочої групи учасники додатково розглядатимуть питання вирівнювання конкурентоспроможності товаровиробників в аспекті оподаткування; податкових накладних; оподаткування сімейних фермерських господарств.