Лещенко: Стартують процедури для повноцінного запуску Мінагропроду

21 квітня 2021, 09:02 2442

Міністерство аграрної політики та продовольства розпочинає всі необхідні процедури для повноцінного запуску.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, говориться у повідомленні на Урядовому порталі.

«Позитивне голосування у Верховній Раді України за бюджет Мінагропроду дає підстави уряду розпочати фактичний запуск усіх процедур, необхідних для повноцінної роботи міністерства. Але перед тим, як гроші надійдуть на рахунки Мінагропроду, Мінфіну та Державній казначейській службі необхідно здійснити низку кроків, передбачених законодавством.

Після чого Мінагропрод матиме можливість завершити усі необхідні процедури для початку повноцінної роботи міністерства та розпочати добір персоналу», — пояснив він.

За словами Лещенка, найперше необхідно розробити та затвердити структуру міністерства, погодити з Мінфіном та затвердити кошторис і штатний розпис Мінагропроду.

«Очікуємо завершити всі процедури у якнайшвидше, після чого зможемо розпочати добір персоналу. Наразі йдеться орієнтовно про 200 фахівців», — коментує подальші кроки в роботі Роман Лещенко. 

Він пояснив, що формування штату вимагає додаткового часу, однак частина працівників може повернутися до Мінагропроду за процедурою звільнення у зв«язку з переведенням. Зокрема, у період реорганізації Мінагропрод шляхом приєднання до Мінекономіки частина працівників були переведені таким чином.

«Зростання кількості персоналу до граничної чисельності відбуватиметься поступово», — підсумував міністр.