Держгеокадастр: Третину військового полігону незаконно засіяли агрокультурами

21 липня 2020, 17:25 2465

Державна служба геодезії, картографії і кадастру виявила незаконне використання більше 10 тис. га земель оборони. Це в межах тільки одного об»єкту Міністерства оборони України.

Як говориться у повідомленні відомства, мова про полігон «Широкий лан», землі якого відводились для розміщення та постійної діяльності Збройних сил України, а по факту використовуються підприємцями для вирощування сої, соняшнику та зернових культур.

Третина полігону використовується не за призначенням. Ведення сільського господарства на полігонах Збройних сил України законом не допускається. Встановлені збитки від нецільового використання цієї землі складають 200 млн грн.

«Це сума на яку можна поповнити виснажений кризою бюджет. Гроші, яких так не вистачає для війська, медиків та будівництва доріг.

Головна мета — це превентивні заходи, що збережуть землі оборони від зазіхань. За підтримки Міністра оборони Андрія Тарана, ми вже почали роботу з моніторингу використання цих земель, і зробимо все, щоб вивести порушників на чисту воду», — розповів голова Держгеокадастру Роман Лещенко.