Експерти розкажуть, коли нішеві культури стають подушкою безпеки

29 квітня 2019, 09:04 3522

Вважається, що вирощування нішевих культур може стати для агропідприємства своєрідною подушкою безпеки. Зокрема, ніша дозволяє застрахувати себе від таких ризиків як несприятливі для традиційних культур погодні умови, падіння цін на них або ж переповнення ринку і загострення конкуренції.

Про це повідомляє організатор конференції «Нішеві культури. Проблеми та перспективи 2019» — компанія «ПроАгро Груп».

В компанії відмічають, що вирощування нішевих культур давно стало одним із трендів сільського господарства в Україні, причому спробувати себе в ніші намагаються як малі фермерські господарства, так і великі агрохолдинги.

Привабливість цього сегменту ринку полягає у досить високій рентабельності, можливості диверсифікувати ризики виробництва та урізноманітнити сівозміну. Крім того, нішеве виробництво характеризується експортоорієнтованістю і здебільшого низьким рівнем конкуренції.

«Водночас багато агровиробників, які хотіли б увійти в нішу, не знають, як зробити це правильно та з мінімальними ризиками. Перед ними виникає чимало запитань: яку культуру обрати, де шукати насіння і засоби захисту, як правильно доглядати за посівами, де збувати врожай. Тому на конференції «Нішеві культури. Проблеми та перспективи 2019» поговоримо про український ринок нішевих культур, його стан і перспективи, почуємо кейси агрокомпаній з виробництва і збуту нішевих культур, експерти розкажуть про нові формати співпраці з покупцями, інновації у вирощуванні неіндустріальних культур», — зазначає управляючий партнер «ПроАгро Груп» Олег Клименко.


Для довідки: II конференція «Нішеві культури. Проблеми та перспективи 2019» відбудеться 22 травня в Києві за адресою: пр-т Героїв Сталінграду, 10-Д, Київський Гольф Центр.