Чайний гриб і конопля: українці створили унікальний напій

26 жовтня 2019, 11:45 6000

Конопляна комбуча — таку назву отримав абсолютно новий для України напій на основі чайного гриба з додаванням екстракту насіння конопель.

Про це SEEDS розповів кандидат фармацевтичних наук, фахівець з контрактного виробництва медикаментів Іларіон Ярошенко.

«Ми брали участь у створенні рецептури з партнерами, пивоварами. Ми не пивовари — ми виробники ліків. Разом із ними ми відпрацювали цю рецептуру і хочемо ввести в країні моду на безалкогольні напої, які будуть не тільки вгамовувати спрагу, але будуть ще й корисними.

Вже дуже багато компаній цікавляться цим напоєм. Найближчим часом ми проводимо переговори з заводом «Оболонь», — розповів Іларіон Ярошенко.

«Ексклюзивність конопляної комбучі в тому, що екстракт насіння конопель ще ніхто в Україні не використовував для виготовлення безалкогольних напоїв.

А по-друге, водорозчинної фракції насіння конопель ні в кого в світі, крім нас, немає. Роблять її в Китаї. Але на наше замовлення — використовується особлива технологія для збереження всіх корисних якостей», — підкреслив дослідник.

За словами Ярошенка, комбуча — це перший веганський натуральний напій, який під замовлення виготовляють у Харкові, з повністю офіційними і легальними документами.

«Такий напій зараз показує надзвичайне зростання в усьому світі. Багато людей відмовляються від спиртного, а те, що пропонує мас-маркет: різні «коли» та інші рідкі солодкі субстанції… їх люди пити не хочуть», — пояснює розробник.

Люди хочуть купувати натуральне і природне. Тому наступне покоління напоїв — це квас і різні корисні напої для організму, вважає Іларіон Ярошенко.

«Раніше цей чайний гриб в трилітрових банках вирощували практично всі. Він дуже корисний і ще нікому шкоди не завдав. До речі, цей напій позначається на апетиті — від нього не хочеться їсти. Сам по собі екстракт насіння конопель містить досить багато вуглеводів — заповнює вуглеводний баланс і збиває апетит», — підкреслив фахівець з контрактного виробництва медикаментів.

За словами Іларіона Ярошенко, зараз він планує більш уважно вивчити саме цей несподіваний ефект чайного гриба — його вплив на відсутність почуття голоду. Не виключено, що незабаром конопляна комбуча буде позиціонуватися як грибний напій з коноплею для схуднення.