Понад 90% овочів на Волині вирощують господарства населення

27 листопада 2021, 11:15 3164

Сільгоспвиробники Волинської області станом на жовтень 2021 р. зібрали 167,3 тис. т овочевих культур відкритого ґрунту, урожайність — 219 ц/га.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Волинської ОДА.

За словами начальника управління Юрія Горбенка, левову частку овочів — 92% — виробляють господарства населення. У поточному році вони зібрали 154,1 тис. т овочів, урожайність — 217,6 ц/га.

В області працюють близько десяти підприємств з переробки овочів, продукція яких — це консервовані, сушені, заморожені овочі.

«У місті Ківерці фермерським господарством «Золота нива» налагоджено вирощування та переробку буряків та моркви за новітньою технологією, що відповідає міжнародним стандартам, — розповідає Горбенко. — Фермерське господарство співпрацює з міжнародною компанією Nestle».

N.B. #ІндексАПК. Соуси та пасти, або Чим живе агросектор Волині

Окрім того, консервовану овочеву продукцію, вирощену у теплицях лісового господарства, переробляють консервні цехи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Водночас в управлінні зазначили, що офіційна інформація про об’єми овочів, які переробляють підприємства, у них відсутня.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua