В Україні з'явилися найпродуктивніші комбайни

23 липня 2019, 13:49 2852

Власником 26-ти нових комбайнів CLAAS LЕХІON 770 на напівгусеничному ходу TERRA TRAC стала компанія «Контінентал Фармерз Груп». В середньому комбайни такого типу працюють з продуктивністю на 30% вище, ніж інші машини, тобто три таких комбайни фактично працюють як чотири.

Про це повідомив журналістам операційний директор Східного дивізіону компанії «Контінентал» Віктор Мельник.

«Обираючи техніку для оновлення нашого парку серед зернозбиральних комбайнів, насамперед зважали на технічні характеристики. Сильними сторонами саме цих моделей є те, що машина автоматично виконує такі операції: регулює оберти молотильного барабану, зазор під барабаном, вентилятор продувки, відкриває і закриває верхнє та нижнє решето та мотовило, а також регулює швидкість комбайну. Це все виконується одночасно, і тому комбайн не втрачає продуктивності в період роботи», — розповідає Віктор Мельник.

За його словами, в Україну вперше зайшли комбайни, які повністю автоматично виконують всі вищеназвані операції, а оператор машини лише спостерігає за процесом.

«Комбайн унікальний за своїми властивостями, і вся складність управління нівелюється технічними можливостями машини. Також важливим фактором в роботі цього комбайну є система Telematics, яка є кроком до точного землеробства і дозволяє віддалено за допомогою смартфону переглядати, з якою продуктивністю і основними параметрами комбайн працює на полі», — зазначає Віктор Мельник.

За його словами, автоматика дозволяє комбайну працювати з високою продуктивністю. Наприклад, при врожайності 7-8 т/га машина працює з продуктивністю до 55 т/год.

В компанії CLAAS відмічають, що поставка 26-ти комбайнів з 12-метровими жатками для «Контінентал Фармерз Груп» була серйозним викликом і амбіційним результатом та стала найбільшим проектом за багато років. Сьогодні ж перед компанією є нові завдання: надання сервісу, навчання, доставка запасних частин.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua