Думка: Врожайність зі зрошувальними системами може збільшуватись до 3-х разів

22 грудня 2020, 16:15 1952

З використанням зрошувальних систем аграрій насамперед отримує стабільність і своєчасні сходи. Врожайність підвищується на 50-300% в залежності від культури та незалежно від погодних умов, також підвищується якість продукції.

Про це йдеться в повідомленні компанії «АМАКО Україна», що є частиною групи компаній виробника зрошувального обладнання Western Irrigation.

«На півдні України врожайність кукурудзи без поливу становить 40-60 ц/га, тоді як із поливом — 130-160 ц/га. Соняшнику — 15-20 ц/га, з поливом — 45-50 ц/га. По сої з поливом можна отримати 35-45 ц/га, а без поливу — 10-15 ц/га, які немає сенсу збирати», — наводять приклади в компанії.

N.B. Аграрний лайфхак // Як підвищити врожайність мінімум удвічі

Додають, що зі зрошенням фермер отримує більший врожай, вищу якість і, як наслідок, більш високу ціну. А окупність зрошувальної системи в залежності від умов роботи складає від 2-х до 4-х років. А якщо вирощувати два врожаї на рік на одному полі, то окупність може наступити за перший рік експлуатації.


Для довідки: компанія «АМАКО Україна» пропонує фінансування з 0% річних у валюті до 3-х років або з 0% річних у гривні до 2-х років на зрошувальні системи Western Irrigation. Фінансування також доступне від 0% авансу з терміном до 5 років та 5 років повної гарантії на зрошувальне обладнання. При цьому надається безкоштовна підписка на 3 роки користування віддаленим управлінням iControl.