Думка: Завдяки технології Strip-Till можна збільшити урожайність до 25%

26 вересня 2018, 10:32 3829

Компанія «Альфагро», офіційний дилер SLY, під час Дня агротехнологій УКАБ, вперше представила французький агрегат SLY STRIPCAT II для роботи за технологією Strip-Till.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Головне, що ми вже побачили конкретні результати наших клієнтів. Наприклад, партнерське господарство у Бердичівському районі Житомирщини на традиційній технології вирощування соняшнику отримало урожайність 35 ц/га, а по Strip-Till — 40 ц/га. Вважаємо це суттєвою прибавкою. І вона може зрости до 25%», — розповідає засновник і керівник «Альфагро» Жерар де Ля Салль.

До того ж фіксується і зменшення витрат на обробіток.

За його словами, культиватор SLY STRIPCAT II використовують для підготовки полів під посів просапних культур з одночасним внесенням сухих або рідких мінеральних добрив — залежно від потреб замовника. Міжряддя регулюються від 45 до 70 см.

«Основна перевага агрегату — у легкості та витривалості конструкції. Велику кількість регулювань та налаштувань можна провести просто в полі, маючи при собі лише кілька елементарних професійних інструментів», — уточнює Жерар де Ля Салль.

Керівник «Альфагро» зазначає, що машину замовляють малі та середні фермери, які хочуть працювати інноваційно.

«Але ми вже помітили: господарствам, які беруться за Strip-Till, особливо потрібні командні дії. Не обійтися без злагодженого професійного та психологічного настрою. Тому що доводиться змінювати всю систему», — зазначає Жерар де Ля Салль.

Команда «Альфагро» відзначила надзвичайну ефективність формату демополів на Днях агротехнологій УКАБ, де є можливість різним виробникам компактно продемонструвати машини в реальному полі.

«Тут багато техніки, яку спостерігаєш наживо. Багато потенційних клієнтів і партнерів. На сьогодні цей формат мені бачиться найзручнішим, справді європейським. Ми беремо участь у Днях агротехнологій, тому що впевнені, що технологія Strip-Till — це рішення для України, яке має гарну перспективу», — ділиться враженнями Жерар де Ля Салль.


Ірина Садова, AgroPortal.ua