Українські науковці: у нас відсутня система насінництва

18 червня 2018, 13:05 3742

Вітчизняні науковці сьогодні працюють в системі жорсткої конкуренції, адже наразі відсутня система насінництва, яка б стимулювала фермерів купували вітчизняне насіння.

Сподіваються українські селекціонери на Програму Уряду отримання часткової компенсації вартості закупленого насіння. 

Про це розповів директор ДП ДГ «Івківці» Іван Ромашкан під час Дня поля в  Миронівському інституті пшениці ім. В.М. Ремесла (МІП). 

«Наше дослідне господарство раніше підпорядковувалось НААН, але шляхом реорганізації для більш ефективного ведення насінництва озимих і ярих культур була створена система господарств під порядкуванням МІП ім. В.М. Ремесла. Сьогодні на наших полях вирощуємо як вже розповсюджені, так і нові сорти озимих пшениць Миронівського інституту», — зазначає Іван Ромашкан. 

За його словами, в ДП ДГ «Івківці» в процесі вирощування суперелітного насіннєвого матеріалу селекціонери надають рекомендації стосовно догляду за посівами для того щоб отримати здоровий і якісний посівний матеріал. Крім того, дослідне господарство тісно співпрацює з Інститутом мікробіології і також проводить досліди з технологіями для органічного землеробства.


Ірина Садова, AgroPortal.ua