Названо основні фактори отримання гарного врожаю

12 листопада 2020, 15:23 2370

Щоб отримати гарний врожай, сільгосптоваровиробник має забезпечити два фактори: підібрати відповідний гібрид та технологію для нього.

Таку думку в коментарі AgroPortal.ua висловив менеджер з розвитку аграрних технологій у Центральному регіоні LNZ Group Олексій Савчук.

«Арифметика майбутнього врожаю наступна: 30% — правильно підібраний гібрид під тип ґрунтів і кліматичну зону, 30% — технологія для даного гібриду, 40% — погодний фактор. Якщо на останній фактор аграрій не може вплинути, то перші два, розумно скомпоновані, забезпечать високі показники врожайності», — констатує експерт.

За його словами, на полігоні аграрних інновацій Digital Field ґрунт легкого типу, супіщаний з низьким вмістом гумусу і високим показником кислотності, тому для проведення дослідів у LNZ Group підібрали гібриди бренду UNIVERSEED (EXPM032 ФАО 220, EXPM015 ФАО 260, EXPІ143 ФАО 320, EXPH003 ФАО 350) з потужною кореневою системою, яка забезпечила збалансоване живлення при недостатній кількості вологи, та невисоким стеблом.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua