Іллінецький цукровий завод збільшить потужність

30 серпня 2016, 12:10 6078

ТОВ «Іллінецький цукровий завод» (Вінницька область) 20 серпня розпочав виробничий сезон і планує виготовити понад 35 тис. т цукру.

Про це повідомляється на сайті облгосадміністрації регіону.

«Наш завод першим в Україні запустив виробничі потужності та першим виготовив цукор нового урожаю 2016 року. Запуск заводу відбувся у суботу, 20 серпня, і ми до кінця року плануємо виготовити понад 35 тис. т цукру та переробити близько 250 тис. т буряків. В наших планах також збільшення виробничих потужностей з 2 тис. т цукру на добу до 3 тис. т», — розповів директор заводу Віктор Юр.

Крім того, як зазначив інвестор підприємства Олександр Паньков, особлива увага звертається на енергоефективність та охорону навколишнього середовища.

«Коли ми у 2003 році вирішили інвестувати у підприємство, перед нами стояло завдання не просто зберегти підприємство, а й поступово впроваджувати проекти з модернізації обладнання, покращенням умов праці. І вже є результати проведеної роботи, підприємство починає експортувати продукцію, яка користується значним попитом за кордоном, але це лише початок», — сказав він.


Для довідки: «Іллінецький цукровий завод» розпочав свою історію з 1875 р., коли працював як цукроварня княгині Олени Демидової Сан-Донато. У 1901–1903 рр. було проведено модернізацію і реконструкцію цукроварні, вона стала промисловим підприємством. Масштабна реконструкція була проведена в 1976 р., а потім — лише у 2014 р.