Завод на Черкасщині почав виготовляти кукурудзяну олію

02 червня 2020, 16:31 3417

ТОВ «Красногірський олійний завод» розширює перелік культур, які запускає у переробку. До соняшникового насіння та рапсу додали тепер і кукурудзу. 

Як говориться у повідомленні Черкаської облдержадміністрації, із зернової робитимуть олію та перероблятимуть на корм для свійських тварин.

«Переробка кукурудзи — це інші ринки збуту та нові економічні умови, можливості, що вимагають від нас диверсифікації роботи підприємства, аби ми й надалі пропонували якісну та натуральну продукцію», — прокоментував власник заводу Віктор Полозов.

Більшість своєї продукції підприємство експортує в країни Європи, Азії та Близького Сходу. Все виробництво сертифіковане і екологічне.

«Тут застосовують нові технології на виробництві, дозволяють диференційовано підходити до сировинної бази, кінцевого продукту, що дозволяє підлаштуватися під зміни ринку», — зазначив перший заступник голови Черкаської ОДА Дмитро Ляшов.


Для довідки: ТОВ «Красногірський олійний завод», розташований в с. Антипівка, Золотоніського району, Черкаської області, був введений в експлуатацію в 2011 р. Підприємство включає в себе: елеватор з приймання, сушки, очищення та зберігання олійної сировини з одноразовим зберіганням 30 тис. тонн; цех з переробки сировини з річною потужністю 11 тис. тонн олії зі сховищем в 500 т готової продукції та 600 тонн побічного продукту.