Вінницький елеватор об'єднає інтереси фермерів регіону та міжнародних трейдерів

15 вересня 2021, 10:22 2473

Вінницький елеватор, який входить до складу «Епіцентр Агро», в результаті проведення реконструкції та розбудови став найбільшим елеваторним хабом на Вінниччині. Мета агрохолдингу — поєднати на цьому елеваторі комерційні інтереси фермерів з усього регіону та міжнародних трейдерів.

Про це AgroPortal.ua повідомила керівник центрального офісу агрохолдингу та елеваторного напрямку «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк.

Впродовж двох років, відколи розпочалася друга реконструкція та будівництво 3-ї черги Вінницького елеватора, побудовано ще 18 нових великих силосів, 4 сушарки Feerum та додаткові залізничні колії.

«Всього наразі на Вінницькому елеваторі 34 силоси тривалого зберігання та 21 силос тимчасового зберігання зерна, 7 потужних сушарок і можливість відвантажувати по 2 маршрутних состави кожної доби. Одночасні потужності зі зберігання зерна виросли до 375 тис. т. На підприємстві в кілька разів збільшились можливості з приймання, доробки та відвантаження зерна», — розповідає Світлана Нікітюк.

Підприємство оснащене найсучаснішою лабораторією з точним вимірювальним обладнанням, яке досконально визначає всі показники зерна.

Світлана Нікітюк додає, що поява на Вінницькому елеваторі другого тепловозу з правом виїзду на залізничну станцію зробить більш ефективними подачу та завантаження вагонів — збільшить продуктивність і швидкість відвантаження зерна.

«Елеватор виконуватиме роль хабу — майданчика, де власники й покупці зерна зможуть укладати угоди з продажу продукції, а «Епіцентр Агро» та Вінницький елеваторний хаб здійснюватимуть його якісну доробку та швидку маршрутну логістику від елеватору до порту», — зауважує Світлана Нікітюк.

Більш детально про структуру і роботу Вінницького елеватора можна дізнатися під час форуму Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 «SMART» ЗБЕРІГАННЯ


Для довідки: форум Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 «SMART» ЗБЕРІГАННЯ відбудеться 17 вересня на Вінницькому елеваторі «Епіцентр Агро». У рамках програми форуму відбудеться конференція «Елеватор», діалогова та демонстраційна панелі за участі представників (топ-менеджмент, фахівці) елеватора; діятиме виставкова зона; гарантовано ефективний нетворкінг та розважальна програма.

Організатор: ProAgro Group.

Генеральний партнер: «Епіцентр Агро».