В НАБУ розповіли, чому обшукують Аграрний фонд

08 лютого 2019, 11:20 2196

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) впродовж 7-8 лютого 2019 р. здійснюють обшуки в ПАТ «Аграрний фонд» у межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом розтрати службовими особами понад 240 млн грн коштів при закупівлі, зберіганні, пакуванні добрив у 2017-2018 роках. 

Про це йдеться у повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

Зазначається, що НАБУ зверталося до «Аграрного фонду» з вимогою надати тимчасовий доступ до документів, необхідних для розслідування. Однак службовці ПАТ відмовилися виконати рішення суду й не надали документи.

«Відтак, із метою об'єктивного і всебічного розслідування детективи змушені вилучати їх у примусовому порядку. При цьому представники ПАТ свідомо затягують завершення слідчої дії. Наразі через безвідповідальність керівництва ПАТ близько сотні його співробітників знаходяться просто неба: вхід до будівлі до завершення слідчої дії їм заборонено, про що керівництво ПАТ повідомляли неодноразово заздалегідь. Тим не менше, співробітників про це не попередили і наразі люди очікують на морозі», — повідомили у НАБУ.


Для довідки: раніше «Аграрний фонд» повідомив, що у головному офісі товариства 7 лютого 2019 року НАБУ провело обшук.