В ІМК розповіли про нововведення технології посівної-2021

26 березня 2021, 09:52 2288

Підготовка до весняної посівної-2021 в ІМК відбувається за планом. На сьогодні практично вся техніка готова до виходу в поле.

Про це розповів операційний директор ІМК Олександр Вержиховський, йдеться на сторінці компанії у Facebook.

«Дещо змістилися строки підживлення озимої пшениці та внесення мінеральних добрив під ярі культури через те, що на полях довго лежав сніг, але впевнений, що всі технологічні процеси, заплановані на весну 2021, будуть завершені своєчасно.

Сівбу традиційно плануємо розпочати з другої декади квітня, спочатку сіятимемо соняшник, потім кукурудзу», — додав він.

За словами Вержиховського, з перших чисел квітня агрономи постійно стежитимуть за температурою ґрунту, аби, щойно він достатньо прогріється, дати зелене світло початку посівної. 

«Цьогорічна зима забезпечила на переважній більшості полів достатній рівень вологості, тож тепер тільки чекаємо на прихід не лише календарної, а й кліматичної (з погляду температури повітря) весни. Завершити весняну посівну-2021 року плануємо традиційно в десятих числах травня», — уточнив він.

Крім того, Вержиховський розповів про ключові новації цьогорічної весни:

• розширення практики швидкісного посіву за рахунок придбання нових швидкісних високоточних посівних комплексів та потужних 400-сильних тракторів під них;

• зменшення та диференціація норми висіву всіх культур, що скоротить загальний час на завантаження сівалок, підвищить продуктивність їх роботи і при цьому не позначиться негативно на врожайності, що ми вже перевірили протягом попередніх сезонів;

• диференціація норм внесення мінеральних добрив у межах полів на основі карт-завдань залежно від продуктивності окремих ділянок поля;

• зменшення норми виливу робочих розчинів засобів захисту рослин, що також дасть змогу суттєво підвищити продуктивність обприскувачів, дозволить зекономити на логістиці води і, що також важливо, — матиме позитивні екологічні наслідки.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока.

ІМК обробляє 123 тисячі гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року.

У 2019 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $7,3 млн і EBITDA $39,3 млн.

ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.