В Епіцентр Агро середня врожайність соняшнику склала 3,2-3,3 т/га

24 жовтня 2020, 11:58 4803

На підприємствах «Епіцентр Агро» практично завершили збирання однієї з пізніх сільгоспкультур — соняшнику.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Враховуючи, яким складним був цей рік для сільського господарства, врожай непоганий. На всій посівній площі, а це понад 46 тис. га, маємо рівень урожайності соняшнику в середньому 3,2-3,3 т/га. Вже повністю завершено збирання соняшнику класичних гібридів на площі 9613 га із середньою врожайністю 3,48 т/га. Також завершується збирання високоолеїнового соняшнику, який займає 82% у загальних площах посівів соняшнику в агрохолдингу цього сезону. Його врожайність складає 3,14-3,15 т/га на площі 37 тис. га», — розповідає заступник керівника департаменту з аграрних питань, директор з виробництва холдингу «Епіцентр Агро» Богдан Черемха.

За його словами, в південно-східній частині Вінницької області з досить низьким рівнем забезпечення вологою протягом усього вегетаційного періоду, де також розташовані підприємства агрохолдингу, середня продуктивність соняшнику на площі понад 8,5 тис. га склала 2,75 т/га.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 20 тваринницьких ферм та 14 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.