Урожайність озимих в Контінентал перевищила план

02 вересня 2021, 12:01 2136

«Контінентал Фармерз Груп» завершила збір озимих культур

Як говориться у повідомленні компанії, під час першої хвилі збиральної кампанії аграрії намолотили понад 459,4 тис. тонн врожаю із 89,2 тис. га. Зокрема, 43,4 тис. га із цієї площі в «Контінентал» було відведено під озиму пшеницю, фактична залікова врожайність якої цього року становить 6,20 т/га. Окрім того, компанія зібрала озимі ячмінь та ріпак. Їхня фактична залікова врожайність становить 6,23 т/га та 3,43 т/га відповідно.

«Перша хвиля жнив для нашої компанії була успішною: показники врожайності фактично всіх культур перевищили встановлені плани. Попри те, що збиральна кампанія дещо затягнулася через погодні умови, нам вдалося вкластися в агрономічні терміни та зібрати урожай з полів вчасно», — підсумував операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук.

Під час першої хвилі жнив «Контінентал» залучив 97 власних комбайнів, 11 з яких придбали спеціально до цього сезону. Для вивезення врожаю на восьми виробничих кластерах «Контінентал» залучено 746 одиниць вантажного транспорту.

Паралельно з жнивами в «Контінентал Фармерз Груп» триває підготовка ґрунту під осінню посівну, яка вже стартувала. Компанія проводить лущення стерні та вносить деструктори. Наразі вже засіяно 85% площ, запланованих під озимий ріпак. Також у «Контінентал» триває підготовка до викопування картоплі і збору пізніх культур — соняшнику, кукурудзи, сої.