UKRAVIT встановила першу лінію обладнання для утилізації озоноруйнівних речовин

13 грудня 2019, 11:20 1817

В результаті спільного проєкту компанії UKRAVIT з UNIDO в Україні з’явиться перше підприємство зі зразковим поводженням з відходами: перша партія обладнання для управління видаленням озоноруйнівних речовин уже встановлена на підприємстві.

Про це розповів власник компанії UKRAVIT Віталій Ільченко під час форуму «Аграрні інновації-2019», організованого компанією «ПроАгро Груп».

UKRAVIT отримає технічну підтримку для створення інфраструктури для утилізації озоноруйнівних речовин і стійких органічних забруднювачів. Якщо раніше для утилізації фреону доводилося звертатися до іноземних компаній, то тепер ми зможемо реалізувати це в Україні. В наступному році вже займатимемося утилізацією непридатних для використання пестицидів і тари від них», — розповідає Віталій Ільченко.

За його словами, UKRAVIT першою в Україні почне утилізацію небезпечних речовин, які накопичилися в країні за роки незалежності й упродовж тривалого часу завдають непоправної шкоди екології.

«Потрібно, щоб кожен підприємець став свідомим і думав не лише про прибуток, а також про екологію, дітей і майбутнє нашої країни. Для цього потрібно створювати кластерні об’єднання по регіонах, які будуть допомагати розвиватися всім і забезпечать величезний поштовх економіці», — переконаний Віталій Ільченко.


Для довідки: в березні 2019 року найбільший вітчизняний виробник засобів захисту рослин і мікродобрив UKRAVIT виграв тендер UNIDO (Організації ООН з промислового розвитку) з реалізації української частини проєкту «Скоординоване управління видаленням озоноруйнівних речовин (ОРР) і стійких органічних забруднювачів (СОЗ) в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua