Українська органічна лохина вийшла на ринок Малайзії

26 липня 2021, 15:57 3070

Компанія Family Garden почала поставки органічної лохини на ринок Малайзії.

Про це повідомив міністр закордонних страв Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

«На минулому тижні до Малайзії прибули перші дві партії у понад тонну лохини Family Garden. До вересня партії відправлятимуться щотижня. Українська лохина полетіла в Малайзію, а з Малайзії в Україну полетіли гроші, які перетворюються на зарплати співробітників компанії і податки в бюджет України», — написав він.

Також Кулеба додав, що просування ягоди компанія почала ще у грудні 2020 р., коли Family Garden заповнила анкету на сайті МЗС у увійшла до складу Ради експортерів та інвесторів.

«Українські дипломатичні місії отримали запит на пошук партнерів і почали працювати. За місяць компанія почала тісно та предметно працювати з Посольством України в Малайзії. Дипломати допомогли з усім: від аналізу ринку до перевірки доброчесності потенційних партнерів. В квітні 2021 організували онлайн-переговори з потенційними покупцями. В результаті компанія підписала контракт на постачання перших 5 тонн ягід в Малайзію», — уточнив він.


Для довідки: Family Garden — компанія зі 100% іноземними інвестиціями, заснована в 2017 році. Вирощує на 155 га у Вишгородському районі Київської області органічну лохину, малину і жимолость. Майже вся ягода експортується до країн ЄС, Близького сходу та Азії. Має сертифікат «Органік стандарт» та GlobalGAP.