Теофіпольський цукровий завод намагались захопити рейдери

11 вересня 2016, 16:37 8181

«Теофіпольський цукровий завод» в ніч з 6 на 7 вересня намагались захопити рейдери, проте завод вдалось відстояти.

Про це розповів директор підприємства Василь Кирияченко, повідомляє прес-служба асоціації «Укрцукор».

«Самі люди не дали допустити розгрому та чинити протизаконні дії. Завдяки тому, що населення швидко активізувалось, вдалось відстояти завод. Було зрозуміло відразу, що не може приїхати 30 «бійців» з перевіркою», — коментує директор.

В той же час, як заявив народний депутат Андрій Шинькович під час виступу на сесії Верховної Ради України, в офісі компанії «Україна-2001» працюють харківські податківці з метою викриття діяльності конвертаційного центру з відмивання грошей.

«Нам інкримінували причетність до конвертаційного центру. Ми не займаємося подібними «центрами». Натомість спеціалізуємось на вирощуванні с/г культур і переробці. Дійсно, були поставки до Харківської області, але куди потім пішла вивантажена продукція, не цікавить. Розрахунок відбувся і відповідно ми сплатили всі податки», — прокоментував власник ТОВ «Україна-2001» Вадим Лейві виданню Depo.ua.

Вже до кінця дня вдалось відновити контроль над заводом та уникнути його незаконного заволодіння, підсумували в «Укрцукрі».


Для довідки: «Теофіпольський цукровий завод» входить до складу компанії «Україна-2001», завод розташований в Хмельницькій області, заснований в 1975 р.