Сингента пропонує аграріям розширені форвардні програми

14 березня 2018, 17:09 4225

Українські сільгоспвиробники, починаючи з сезону 2018 року, матимуть можливість приєднатися до розширених пропозицій продажу майбутнього врожаю за форвардними контрактами в рамках програм «Фінансові рішення» від компанії «Сингента».

Для сезону-2018 «Сингента» анонсує розширене портфоліо «Форвардних програм» з доповненням с/г продукції, яка продається в рамках цих програм, говориться у повідомленні компанії.

Залежно від своїх ринкових очікувань сільгоспвиробники можуть обрати із трьох основних пропозицій.

Підтримка Плюс Якщо ситуація на ринку така, що зростання цін малоймовірне і фіксація ціни на початку сезону — це найоптимальніша стратегія, можна скористатися пропозицією в рамках програми «Підтримка Плюс» Продаж майбутнього врожаю на початку сезону за фіксованою ціною без можливості перегляду з гарантованим додатковим доходом 200–300 грн/т
Форвард Плюс Якщо ситуація на ринку нестабільна і можливе сильне падіння цін, хоча не можна відкидати і різке зростання цін, учасник може захиститися від цих ризиків завдяки гнучкості програми «Форвард Плюс» Продаж майбутнього врожаю на початку сезону за фіксованою ціною з можливістю зафіксувати необмежено вищий ціновий рівень, якщо ринок зросте
МінМакс Переваги програми «Форвард Плюс» пристосовано до ринкових очікувань учасника в сезони, коли можливості зростання цін обмежено Продаж майбутнього врожаю на початку сезону за фіксованою ціною з можливістю зафіксувати зростання ціни в межах 20 або 40 $/т

За словами менеджера з розвитку бізнесу компанії «Сингента» Юрія Рубана, традиційно кожна програма допомагає учасникам вирішити одне з найважливіших завдань — вигідно закрити заборгованість за придбане на початку сезону насіння й засоби захисту рослин незалежно від зміни цінової ситуації на ринку.

«Для сільгоспвиробників, які працюють на умовах передоплати, програми передбачають можливість здійснити передоплату за насіння й ЗЗР на наступний сезон», — підкреслює він.

У рамках «Форвардних програм» у сезоні 2018 для виробників доступні ще такі додаткові можливості.

- «Форвардні програми» забезпечують ціноутворення при роботі з «Аграрними розписками», що дозволяє отримати вигідне фінансування під заставу майбутнього врожаю із справедливою оцінкою майбутньої вартості зерна.

- «Форвардні програми» передбачають можливість отримати грошову передоплату за контрактом у розмірі до 50% вартості зерна для фінансування потреб господарства.

-VIP пропозиція для лояльних клієнтів дозволяє додатково отримати знижку 2% на насіння й ЗЗР. 

Незалежно від обраної учасником програми та опції роботи, форвардні контракти з компанією «Сингента» мають низку важливих переваг: ринкова аналітика від незалежних експертів; всю документацію готують спеціалісти компанії «Сингента»; логістичний супровід; можливість планувати доходи, платежі і поставки ще на початку сезону; фіксована ціна в доларовому еквіваленті; різні варіанти ціноутворення відповідно до ринкових очікувань та індивідуальних потреб; можливість прив'язки ціни контракту до ф'ючерсних цін на Чиказькій біржі.                    

Як підкреслюють у компанії, «Сингента» на власному досвіді переконалася: українські виробники теж потребують надійних інструментів для продажу майбутнього врожаю і захисту від цінових ризиків. Тому у «Форвардних програмах» є виробники, які повторно беруть у них участь від сезону до сезону.

«Кожен третій учасник сезону-2016 повторно брав участь у «Форвардних програмах» наступного 2017 року. Це хороший показник, і ми будемо підтримувати й розвивати свої програми надалі, щоб краще відповідати ринковій ситуації та потребам наших клієнтів-сільгоспвиробників», — стверджує Юрій Рубан.


Для довідки: у 2014 р. компанія «Сингента» першою у своєму сегменті запропонувала унікальну для ринку програму «Форвард Плюс», у рамках якої виробники могли продати майбутній урожай кукурудзи і захиститися від падіння цін на зерно та одночасно зберегти можливості перефіксувати вищу ціну, якщо така встановиться на ринку. За останні чотири сезони було продано більше ніж 300 тис. тонн сільгосппродукції за форвардними контрактами в рамках фінансових програм «Сингента».